Restaurace u Čápů - vysoká gastronomie na malé obci

Restaurace u Čápů - vysoká gastronomie na malé obci
(Čtení tohoto článku zabere přibližně: 2 - 3 minut/y.)

Restaurace u Čápů v obci Žabeň má za sebou již první rok svého provozu. Za tuto dobu se dokázala z obecní hospody proměnit v kvalitní restauraci, která láká zákazníky především na vyšší gastronomii - to se samozřejmě povedlo a nebyli bychom to my, kdybychom se nevydali vyzkoušet jejich speciální víkendovou nabídku.

Interiér restaurace

Interiér zrekonsturované restaurace je laděn do moderního stylu - prostředí je velice příjemné a útulné. Prostor je využit na maximum, přesto se zde nebudete cítit stísněně. Příjemný zážitek rovněž dokresluje usměvavý a ochotný personál.

Víkendové akce

Restaurace u Čápů si vytyčila nelehký úkol - pravidelně připravovat speciální tématické nabídky, což se jim prozatím daří víc než dobře. Můžete zde narazit například na zabijačkové hody, zvěřinové hody či různé degustační večery. Určitě doporučuji sledovat jejich stránku na Facebooku, jen tak o nic nepřijdete. Pár akcí už nám takhle uniklo, takže když jsme se dozvěděli o posledních "Bramborákových hodech", neváhali jsme a okamžitě si naplánovali výlet do Žabně.

Poznámka: V tyto tématické dny nabízí restaurace ze své standardní nabídky pouze pizzu.

Bramborákové hody

Lea bramboráky miluje, takže výběr "dárku" k jejímu svátku byl více než jasný. V rámci těchto hodů bylo připraveno celkem 18 bramborákových variant, díky čemuž jsme byli postaveni před opravdu velké rozhodovací dilema. Kdyby to šlo, vyzkoušíme všechno.

Vašek:

"Zapečený tvarůžek v bramborovém těstě, salát z kyselého zelí"
Zapečený tvarůžek mě zaujal hned na první pohled, ale jelikož jsem věděl, že budu mít jako hlavní chod další bramboráky, zvolil jsem raději polévku. Bohužel, česneková polévka z běžné nabídky nebyla ten den vůbec k dispozici, takže jsem si nakonec vybral onen tvarůžek. Chuťově byl tento překrm velmi dobrý, jen toho bramboráku mohlo být určitě méně - v poměru k tvarůžku jej bylo až příliš, čímž se ztrácela jeho chuť.

"Steak z krkovice, slaninou, sázeným vejcem a bramboráky"
Steak z krkovice a vajíčko? Pro mě jasná volba. Maso bylo dobře udělané a šťáva dodala bramboráčkům ještě lepší chuť. Rozhodně nemám tomuto jídlu co vytknout.

Lea:

"Bramborový krém s kousky uzeného masa a fridátovými nudlemi"
Bramborový krém jsem ještě nikdy nezkoušela, takže bylo okamžitě jasné, že na něj padne moje volba. Krém byl dostatečně hustý a chuťově velice zvláštní, rozhodně bych ho nepřirovnala k ničemu, co jsem do této chvíle jedla. Uzené maso bylo vynikající, nudle pak příjemně křupavé. Nevýhodu tedy vidím pouze v servírovaném množství - měla jsem co dělat, abych polévku dojedla a na hlavní chod mi pak už nezbylo moc místa. 

"Bramborák s vepřovou panenkou a směsí hub"
Na první pohled mě zaujala krkovice s vajíčkem, ale jelikož si s Vaškem nikdy nedáváme stejné jídlo, padl můj zrak na bramborák s hříbky - a byla to skvělá volba! Bramborák byl skvěle dochucený, panenka měkká a šťavnatá a rovněž mě překvapilo množství pravých hříbků - už jen kvůli nim bych si tohle jídlo dala znovu.

Závěr

Myslím si, že záměr vybudovat restauraci vyšší třídy na malé obci je více než ambiciózní (p. Polreich by měl určitě radost). Ukazuje se, že i zde si takové restaurace najdou své místo - během těchto speciálních víkendů je pomalu problém najít místo u stolu a lidé jsou ochotni se tísnit na jednom místě s úplně cizími lidmi, popř. si na svůj gastronomický zážitek nějakou tu hodinku počkat.

Holdujete gastronomii? V tom případě Vám nesmí návštěva této restaurace uniknout. No a po vydatném obědě samozřejmě nesmí chybět procházka probouzející se přírodou - tip na výlet naleznete ZDE.



Stránky restaurace u Čápů: www.restauraceucapu.cz

Vašek & Lea

Internetová stránka: valeas.cz

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.