Hotel Richtr - Svatomartinské hody 2016

Hotel Richtr - Svatomartinské hody 2016
(Čtení tohoto článku zabere přibližně: 1 - 2 minut/y.)

Stejně jako každý rok, i letos jsme se rozhodli oslavit Martina návštěvou některé z místních restaurací, které nabízejí svatomartinské hody. Výběr byl letos obzvlášť široký a rozhodování bylo opravdu těžké, ale nakonec jsme se rozhodli pro netradiční kuchyni.

Hotel a restaurace Richtr:

Hotel Richtr je stylový městský hotel, který sídlí v centru Frýdku-Místku a kromě moderního ubytování nabízí také zajímavé gastronomické zážitky. Pro více informací navštivte jejich internetové stránky

Restaurant Richtr je pak malá, ale velice útulná restaurace, která se zaměřuje především na lokální a sezónní speciality, ale naleznete zde např. i denní menu. Prostředí restaurace je velice útulné a moderně zařízené. V zimě jistě oceníte posezení u krbu, v létě si pak můžete vychutnat odpočinek na zahrádce. Personál restaurace je velice příjemný a ochotný, máte prostě pocit, že svou práci dělají srdcem.

Svatomartinské menu:

Letos se svatomartinské menu restaurace Richtr skládalo z kachní polévky, dvou druhů předkrmů, čtyř variací hlavních jídel a jednoho dezertu. My zvolili tradičně polévku a hlavní chod, na dezert nám díky obrovským porcím nezbylo vůbec místo. Zážitek jsme pak doplnili polosladkým růžovým vínem. 

Kachní kaldoun s juliene zeleninou a játrovou koulí

Opravdu silný kachní vývar s kořenovou zeleninou a vynikající játrovou koulí. Ideální pro ty, kteří v polévce nemají rádi nakrájené drůbky (a pokud nemáte rádi ani játrové knedlíčky, necháte holt prostě celou kouli stranou).

Kachní prso sous vide s bylinkovou nádivkou s mandlemi na dýňovém zelí, gratinované brambory

Ochutnat kachní prso připravované ve vakuu (= sous vide) je zážitek, na který jen tak nezapomenete. Maso bylo skvěle dochucené, měkké a šťavnaté, úplně se rozplývalo na jazyku. Sladko-kyselé dýňové zelí pak skvěle doplňovalo zapékané brambory se smetanou.

Kachní stehno na višňové omáčce s glazírovanou baby karotkou a pečeným bramborem

Stehýnko bylo opravdu skvěle propečené (doslova se rozpadalo v ústech) a kůrčička byla krásně křupavá a skvěle dochucená. Domácí pečené brambory a na másle opečenou baby karotku pak skvěle doplňovala sladká višňová omáčka s příchutí zimního koření.

Svatomartinské hody se staly velice rychle naší soukromou tradicí a do budoucna v ní chceme určitě pokračovat. Při výběru restaurace je pro nás vždy rozhodující zajímavá skladba hlavního chodu a příjemné, nejlépe nekuřácké prostředí. Restaurace Richtr v tomto směru nastavila laťku opravdu vysoko, takže je možné, že se tam příští rok vydáme znovu.

 

Foto restaurace převzato z Facebookového profilu.

Vašek & Lea

Internetová stránka: valeas.cz

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.