Testujeme: Dr. Oetker Celozrnný banánový chlebíček
Dr. Oetker patří mezi nejvýznamnější výrobce práškových produktů v České republice. Sortiment značky Dr. Oetker obsahuje již více než 150 výrobků a zahrnuje například pudingy, dezerty, slaná a sladká jídla v prášku, směsi na pečení a nápoje v prášku. Kromě tradičních produktů nyní přichází Dr. Oetker na trh také se zdravějšími alternativami klasických moučníků.
Celozrnný banánový chlebíček se pyšní celozrnnou moukou, třtinovým cukrem, bezfosfátovým kypřícím práškem a přírodním vanilkovým aroma. Kromě něj je v nabídce ještě Celozrnný mrkvový koláč.
Dr. Oetker Celozrnný banánový chlebíček s čokoládovými vločkami seženete například v supermarketu Billa a běžná cena se pohybuje okolo 60 Kč.
Složení: celozrnná pšeničná mouka 64 %, třtinový cukr 26 %, čokoládové vločky 4,5 % (cukr, kakaová hmota, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátory (lecitiny), mléko), kypřící látky (hydrogenvínan draselný, hydrogenuhličitan sodný), jedlá sůl, přírodní vanilkové aroma
Na přípravu budeme potřebovat:
- 500 g směsi Dr. Oetker Celozrnný banánový chlebíček
- 3 banány (zralé)
- 150 ml oleje
- 100 ml vody (cca 10 polévkových lžic)
- 2 vejce velikosti M
Příprava:
Směs na přípravu Celozrnného banánového chlebíčku vysypeme do mísy a přidáme olej, vodu, vejce a vidličkou rozmačkané banány. Těsto vymícháme do hladka a nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě cca 55-60 minut při 180 °C. Po vyjmutí z trouby necháme chlebíček mírně zchladnout, vyklopíme jej z formy a necháme zcela vychladnout.
Testování:
Směs na celozrnný banánový chlebíček jsem vysypala do mísy a přichystala si vše potřebné.
S mačkáním banánů jsem se neobtěžovala - rozkrájela jsem je na menší kousky a ty rozmixovala na hladkou kaši.
Ke směsi jsem přidala vodu, olej a dvě středně velká vejce a těsto vymíchala ručním mixérem. Směs byla extrémně hustá a velice špatně se míchala.
Nakonec jsem do těsta přidala rozmixované banány a vše opět umíchala do hladka. Tentokrát již bylo těsto podstatně vláčnější a dobře se míchalo.
Těsto jsem nalila do vymazané a vysypané formy a dala zhruba na hodinku péct do předehřáté trouby.
Výsledkem byl krásně měkký a nadýchaný banánový chléb s čokoládovými vločkami.
Vyhodnocení:
Celozrnný banánový chlebíček od značky Dr. Oetker nádherně banánově voní a těsto je neskutečně měkké a vláčné, a to i druhý a třetí den po upečení. Díky celozrnné mouce banánový chlebíček zasytí na opravdu dlouhou dobu a díky třtinovému cukru je jen lehce nasládlý, vůbec ne přeslazený. Vůně je výrazně banánová, po vanilce není po upečení bohužel ani stopy. Na Vaška byl banánový chlebíček příliš "zdravý", mně ale chutnal.
Galerie Obrázků
https://valeas.cz/raj-gastrosexualu/416-testujeme-dr-oetker-celozrnny-bananovy-chlebicek/amp#sigProId7f09d274fe
Zanechat komentář
Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.