Testujeme: těstoviny na hubnutí Perfect Dish Spaghetti Italy
Perfect Dish je značka nízkokalorických příloh z rostliny konjak v BIO kvalitě. Žádný produkt Perfect Dish neobsahuje cukr, tuk, lepek ani sóju a všechny přílohy mají extrémně nízký obsah kalorií - na 100 g jen 12 kcal. Ideální příloha při hubnutí.
Přílohy Perfect Dish se vyrábí z kořene asijské rostliny konjak, která je bohatá na rozpustnou vlákninu glukomanan, vitamíny a minerální látky. Vláknina glukomanan navozuje pocit sytosti a zpomaluje vstřebávání živin, díky čemuž udržuje vyrovnanou hladinu inzulínu po jídle. Japonci nedají na konjak dopustit již více než 1500 let.
Na trhu jsou celkem tři varianty konjakových těstovin - přírodní, s paprikou a s italským kořením. Všechny ve formě nudlí/špaget. Kromě nich pak značka Perfect Dish vyrábí ještě konjakovou rýži, která se hodí jako příloha k masu nebo jako základ zdravého rizota.
Perfect Dish Spaghetti s kořenící směsí Italy seženete například v lékárnách nebo ve zdravých výživách a běžná cena se pohybuje okolo 61 Kč.
Složení těstovin: voda 96 %, BIO konjaková moučka 3,8 % (z toho glukomanan 2,8 g), E526
Složení koření: sůl 42,8 %, česnek, sladká paprika, oregano, kmín, saturejka, černý pepř
Příprava:
Balení Perfect Dish Spaghetti Italy otevřeme, vylijeme nálev a propláchneme proudem horké vody. Nudle promícháme s kořenící směsí a po krátkém zahřátí konzumujeme jako přílohu k masu či zelenině.
Testování:
Návod byl stručný a jasný, takže jsem vybalila Perfect Dish Spaghetti z krabičky a přichystala si všechny ostatní suroviny na vaření. Ačkoli jsem si vybrala variantu s italským kořením, rozhodla jsem se konjakové těstoviny uvařit na způsob číny. Jak taky jinak, že?
Kuřecí maso jsem si nejprve naložila v oleji a grilovacím koření (žádné koření na čínu jsem doma samozřejmě neměla).
Balení špaget Perfect Dish jsem otevřela a málem se vyvrátila smrady. Z pytlíku se vyvalil velice intenzivní puch rybiny. Tohle do Vaška nikdy nedostanu!
Špagety jsem propláchla nejprve horkou a poté ještě studenou vodou. V zájmu vlastního zdraví jsem doufala, že ten smrad šel jen z toho nálevu.
Maso jsem zprudka orestovala na oleji.
Přidala k němu zeleninu na čínu a nechala chvíli prohřát.
Směs jsem zakápla trochou sójové omáčky.
Nakonec jsem přidala konjakové nudle/špagety a nechala opět chvíli prohřát.
Voilá! Čína z konjakových těstovin Perfect Dish je na světě. Snad mi to bude Vašek jíst.
Vyhodnocení:
Ačkoli jsem se prvního sousta bála (měla jsem strach, že budou mít těstoviny rybí pachuť), nakonec jsem byla opravdu příjemně překvapena. Nudle sice mají trochu gumovější strukturu a špatně se koušou, ale dobře přejímají chuť použitého koření, takže v pokrmu nijak neruší. Vašek je přirovnal k nedovařeným špagetám a bez jakýchkoli námitek snědl celou porci. V kombinaci s kuřecím masem a zeleninou jsem tedy z nudlí Perfect Dish vytvořila chutný a vydatný oběd, který nás zasytil na opravdu dlouhou dobu. Určitě jsme je neměli naposledy.
V případě, že byste si chtěli uvařit veganskou verzi číny, použijte místo kuřecího masa sójový Kukuřízek. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že je to nejpovedenější rostlinná alternativa kuřecího masa, jakou jsem kdy jedla.
Zanechat komentář
Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.