- Napsal(a) Vašek & Lea
- Zveřejněno v Ráj gastrosexuálů
- Číst 5237 krát
- Tisk
- Galerie Obrázků
Hotel Richtr - Svatomartinské hody 2016
Stejně jako každý rok, i letos jsme se rozhodli oslavit Martina návštěvou některé z místních restaurací, které nabízejí svatomartinské hody. Výběr byl letos obzvlášť široký a rozhodování bylo opravdu těžké, ale nakonec jsme se rozhodli pro netradiční kuchyni.
Hotel a restaurace Richtr:
Hotel Richtr je stylový městský hotel, který sídlí v centru Frýdku-Místku a kromě moderního ubytování nabízí také zajímavé gastronomické zážitky. Pro více informací navštivte jejich internetové stránky.
Restaurant Richtr je pak malá, ale velice útulná restaurace, která se zaměřuje především na lokální a sezónní speciality, ale naleznete zde např. i denní menu. Prostředí restaurace je velice útulné a moderně zařízené. V zimě jistě oceníte posezení u krbu, v létě si pak můžete vychutnat odpočinek na zahrádce. Personál restaurace je velice příjemný a ochotný, máte prostě pocit, že svou práci dělají srdcem.
Svatomartinské menu:
Letos se svatomartinské menu restaurace Richtr skládalo z kachní polévky, dvou druhů předkrmů, čtyř variací hlavních jídel a jednoho dezertu. My zvolili tradičně polévku a hlavní chod, na dezert nám díky obrovským porcím nezbylo vůbec místo. Zážitek jsme pak doplnili polosladkým růžovým vínem.
Kachní kaldoun s juliene zeleninou a játrovou koulí
Opravdu silný kachní vývar s kořenovou zeleninou a vynikající játrovou koulí. Ideální pro ty, kteří v polévce nemají rádi nakrájené drůbky (a pokud nemáte rádi ani játrové knedlíčky, necháte holt prostě celou kouli stranou).
Kachní prso sous vide s bylinkovou nádivkou s mandlemi na dýňovém zelí, gratinované brambory
Ochutnat kachní prso připravované ve vakuu (= sous vide) je zážitek, na který jen tak nezapomenete. Maso bylo skvěle dochucené, měkké a šťavnaté, úplně se rozplývalo na jazyku. Sladko-kyselé dýňové zelí pak skvěle doplňovalo zapékané brambory se smetanou.
Kachní stehno na višňové omáčce s glazírovanou baby karotkou a pečeným bramborem
Stehýnko bylo opravdu skvěle propečené (doslova se rozpadalo v ústech) a kůrčička byla krásně křupavá a skvěle dochucená. Domácí pečené brambory a na másle opečenou baby karotku pak skvěle doplňovala sladká višňová omáčka s příchutí zimního koření.
Svatomartinské hody se staly velice rychle naší soukromou tradicí a do budoucna v ní chceme určitě pokračovat. Při výběru restaurace je pro nás vždy rozhodující zajímavá skladba hlavního chodu a příjemné, nejlépe nekuřácké prostředí. Restaurace Richtr v tomto směru nastavila laťku opravdu vysoko, takže je možné, že se tam příští rok vydáme znovu.
Foto restaurace převzato z Facebookového profilu.
Galerie Obrázků
https://valeas.cz/raj-gastrosexualu/220-hotel-richtr-svatomartinske-hody-2016#sigProIdc1d203642e
Vašek & Lea
Internetová stránka: valeas.cz
Zanechat komentář
Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.